Propolis

12-05-2020 16:08
Propolis
Propolis arıların ağaçlardan ve bitkilerden toplayıp kovana getirdikleri reçinemsi bir maddedir. Bu madde kovanda dezenfektan görevi görür ve doğal antibiyotik etkisi vardır. Bilimsel olarak yan etkisi bulunamamıştır. İçeriğinde bütün antileri barındırır (antiviral, antifungal, antibakteriyal vb.). Arılar bu ürünü kovanı ve petekleri dezenfekte etmekte, yavrularını iyileştirmekte, kovanın deliklerini kapatmakta kullanır. 
Canlılarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılır. Bir ilaç değil bir gıda takviyesidir.
İnsanlar propolisin katı halini tükettiklerinde yararlarının yaklaşık %2'sinden faydalanabiliyorken, ekstrakt halini kullandıklarında ise yararlarının %90-%95'inden faydalanabilirler. 
Kullanımı: Sağlıklı bir insanın günde 1 kere sabah aç karnına kullanması hastalıklardan korunmada yeterlidir. Kullanım miktarı hastalıklara ve kişiye göre değişkenlik gösterir. Kullanım miktarı insanların vücut ağırlıklarının her 3 kilosu için 1 damla olacak şekilde ayarlanır(60 kilo için 20 damla gibi). Vücutta kırgınlık hissedildiğinde günlük kullanımı arttırılır. Eğer bir hastalık için kullanılacaksa hastalık ciddileştikçe propolisin takviye gıda olarak tüketim miktarı arttırılmalıdır. 1.5 yaşından büyük çocuklarda kullanılmaya başlanmalıdır.
Takviye gıdalarının mantığı vücut ihtiyaç duydukça arttırılması, vücudun ihtiyacı azaldıkça azaltılmasıdır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.